INGREDIENTS per a 4 persones
Arròs bomba o de Pals (100 gr. per persona)
2 cebes grosses1 pebrot verd
2 porros
2 nyores
2 tomàquets madurs o tomàquet triturat
4 alls
Una copa de vi blanc
Una mica de safrà
2 llamàntolsPer al fumet:
Peix de roca
Mig cap de rap
Crancs
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 tomàquet madur
Elaboració:
Per al fumet fregiu la ceba, la pastanaga, el porro i tot seguit el tomàquet. Un cop fregidet, afegiu-hi el peix i afogueu-ho amb aigua. Deixeu bullir una horeta i passeu-ho tot pel colador xinès per treure’n tot el gust.
Per fer el sofregit, primer ralleu les cebes i feu-les a foc lent. Un cop caramel·litzada hi poseu la polpa de les nyores, el pebrot verd, els alls i el porro, i finalment el tomàquet ratllat. Aquest procés també es fa a foc lent, una altra horeta... Quan el sofregit està a punt ho regueu amb el vi blanc o algun licor, cadascú al seu gust, i deixeu que es redueixi.
A part tallem els llamàntols per la meitat, de dalt a baix, i els fregim amb un xic d’oli una mica per cada costat i els apartem.
En la mateixa cassola hi tirem el sofregit i tot seguit rossegeu una mica l’ arròs fins que agafi color. Tot seguit hi tireu el fumet calent i una pessic de safrà. A mitja cocció hi poseu els llamàntols, i si cal afegiu fumet, ha de quedar caldós. Deixeu reposar 5 minuts i bon profit!!!
És un plat que requereix una mica de temps però ben segur que els vostres comensals se’n lleparan els dits.Salut i força a la cuina!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada