SUQUET DE PEIX
Ingredients:
- Peix de roca per al brou (rates, cintes, escorpores -petites-, algun cranc o algun musclo no hi fa mal)
- Gambes
- Rap
- Patates
- Pesols
- Ametlles
- All
- 1 ceba
- Julivert
- Pa
- 1 got de vi blanc
- 1 got d'aigua
- Sal
- Oli
- 1 fulla de llorer
Elaboració:
- Posem el peix de roca netejat en una olla amb sal, una ceba i una fulla de llorer. Es deixa bullir una bona estona abans de començar la resta.
- Es passen les gambes per la paella lleugerament.
- En l'oli de les gambes es fregeixen les ametlles, els alls i el pa (aquest el darrer, que si no es beu tot l'oli).
- Es passa tot aixo per la picadora junt amb una part del julivert.
- La massa resultant es posa en una cassola plana amb oli calent.
- Quan el pasteram aquest comença a enganxar-se, s'hi afegeix, a poc a poc, el got de vi blanc i l'aigua, vigilant que no es facin grumolls.
- Un cop ho tenim tot ben dissolt, hi afegim el brou de peix i deixem que redueixi.
- Ho tastem i rectifiquem la sal si conve.
- Hi posem les patates tallades en rodanxes. Deixem que es coguin les patates.
- Quan estiguin gairebe cuites, posem per sobre els talls de rap. Amb un quart d'hora, mes o menys, estara cuit el peix.
- Poc abans d'apagar el foc hi afegirem els pesols (que haurem bullit en aigua amb sal apart), una picada d'ametlles, all i julivert, un all-i-oli claret (optatiu) i posarem les gambes pel damunt artisticament (la presentacio es important).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada