divendres, 17 de desembre del 2010

SUQUET DE PEIX

Ingredients:

  • Peix de roca per al brou (rates, cintes, escorpores -petites-, algun cranc o algun musclo no hi fa mal)
  • Gambes
  • Rap
  • Patates
  • Pesols
  • Ametlles
  • All
  • 1 ceba
  • Julivert
  • Pa
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • Sal
  • Oli
  • 1 fulla de llorer
 Elaboració:
  1. Posem el peix de roca netejat en una olla amb sal, una ceba i una fulla de llorer. Es deixa bullir una bona estona abans de començar la resta.
  2. Es passen les gambes per la paella lleugerament.
  3. En l'oli de les gambes es fregeixen les ametlles, els alls i el pa (aquest el darrer, que si no es beu tot l'oli).
  4. Es passa tot aixo per la picadora junt amb una part del julivert.
  5. La massa resultant es posa en una cassola plana amb oli calent.
  6. Quan el pasteram aquest comença a enganxar-se, s'hi afegeix, a poc a poc, el got de vi blanc i l'aigua, vigilant que no es facin grumolls.
  7. Un cop ho tenim tot ben dissolt, hi afegim el brou de peix i deixem que redueixi.
  8. Ho tastem i rectifiquem la sal si conve.
  9. Hi posem les patates tallades en rodanxes. Deixem que es coguin les patates.
  10. Quan estiguin gairebe cuites, posem per sobre els talls de rap. Amb un quart d'hora, mes o menys, estara cuit el peix.
  11. Poc abans d'apagar el foc hi afegirem els pesols (que haurem bullit en aigua amb sal apart), una picada d'ametlles, all i julivert, un all-i-oli claret (optatiu) i posarem les gambes pel damunt artisticament (la presentacio es important).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada